Nu er det muligt at tage kørekort med automatgear i Odense!

 

Som den første køreskole i Odense tilbyder KørekortXperten nu, at nye elever kan tage kørekort i bil med automatgear til Kat. B (alm. Bil).

 

 

KørekortXperten har kigget lidt på fremtidsperspektiverne for så vidt angår bilproducenternes fokus på den grønne omstilling og bilers tekniske udvikling. Vi må konstatere, at eks. Mercedes, BMW og AUDI alle begrænser deres programmer for så vidt angår modeller med manuelt gear. Eks. har jeg ville have to forskellige biler med manuelt gear, men er blevet skuffet, idet de kun kan leveres med automatgear. Det betyder, at jeg har måtte ”begrænse” mig til en model af A klassen (slet ikke noget dårligt valg, men når man gerne ville have haft en GLC eller E model) er det selvfølgelig en bet L.

 

Derudover har vi kigget lidt på den grønne omstilling og, hvis man ønsker at køre EL bil, ja så er der heller ikke gear i disse. Stort set alle bilproducenter har tilkendegivet, at det er denne vej udviklingen går.

 


OK hvor stiller det os?

 

 

Tja lovgivningen i Danmark er tilrettelagt sådan, at det nu er muligt at tage kørekort i bil med manuelt- eller automatgear. Hvis man tager kørekortet med automatgear, så vil man få tilføjet en kode på sit kørekort (78), som indikerer, at man KUN må køre med automatgear. Man kan derefter gennemføre en køreprøve med manuelt gear, hvorefter man må køre alle geartyper. Tager man kørekort med manuelgear, så må man køre alle typer med det samme. Ved generhvervelse og kontrollerende køreprøver, må man, uden konsekvens, benytte automatgear til køreprøven

 

 

Vi har som en følge af ovenstående, samt det forhold, at mange faktisk vil kunne reducere antallet af timer med en automatgears bil frem for en manuel gears bil, investeret i en Mercedes Benz C 220 BE med automatgear og glæder os til at byde elever, der har dette ønske, velkommen bag rattet.

 

 

Så du kan altså nu, tage kørekortet med automatgear derefter vænne dit til at køre bil og få trafikforståelsen, hvorefter du kan ”udvide” dit kørekort til manuelt gear på et senere tidspunkt – HVIS DU FÅR BRUG FOR DET og det kræver kun en køreprøve, ikke teori ;-)

 

Krekort Xperten, Kreskole i Odense Krekort Xperten, Kreskole i Odense
 
Hunderupvej 74 - 5000 Odense C - Tlf. 72161716