Så er vi kommet godt ind i maj, og vil lige minde jer om, at loven om antallet af passagerer i en bil nu er ændret således, at I ikke må tage flere med i bilen end der er sikkerhedsseler.

Dog siger loven også som hovedregel:

Antallet af passagerer, der befordres i en bil, må ikke overstige antallet af passagersiddepladser forsynet med sikkerhedsseler.

Hvis bilens forsæde ikke er forsynet med seler, må der befordres flere passagerer end siddepladser med seler på forsædet.

Hvis bilens bagsæde eller bagsæderne ikke er forsynet med seler, må der befordres flere passagerer end siddepladser med seler på bagsædet.

Altså:
Hvis i kører i en rimelig ny bil med tre seler på bagsædet - så er det tre passagerer - ikke flere. Kører i derimod i en gammel bil uden seler (helt uden seler) på bagsædet, må I tage "lige så mange med" bare de ikke er til fare for sig selv eller andre og at de ikke gererer føreren i at kunne orientere sig og føre bilen - Altså stadig den gamle regel. Det samme gør sig gældende på forsædet.

Derudover er der stadig regler om børn under 135 cm. ikke må sidde på forsædet og at børn i omvendt barnestol ikke må sidde på forsædet, hvis man ikke kan slå airbacken fra!

Nyd Pinsen og det gode vejr:)

Kørekort Xperten i Odense.

Krekort Xperten, Kreskole i Odense Krekort Xperten, Kreskole i Odense
 
Hunderupvej 74 - 5000 Odense C - Tlf. 72161716